Συνεδρίες Χαμηλού Κόστους…

Ζούμε σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα που πλέον σοβαρά φλερτάρει με τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης (και που δυστυχώς σε κάποιο τμήμα του πληθυσμού τα έχει ξεπεράσει), κάτι που είναι ορατό παντού τριγύρω μας και ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Οι ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές, ως άτομα που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα προβλήματα, τις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων, δεν θα μπορούσαν να είναι απλοί θεατές της κατάστασης.

Δεκάδες ψυχολόγοι στην Αττική, αλλά και παντού στην Ελλάδα, συγκεντρώνονται εθελοντικά, συμμετέχοντας ενεργά σε μια προσπάθεια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας χαμηλού κόστους, σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά το κόστος ήταν και είναι εμπόδιο σε αυτούς.

Οι επαγγελματίες του χώρου που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, θα διαθέτουν μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους τον χρόνο για τουλάχιστον 2 συνεδρίες, σε άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για τις συμβουλευτικές συνεδρίες χαμηλού κόστους (πχ μακροχρόνια άνεργοι, εργαζόμενοι με πολύ χαμηλό εισόδημα, φοιτητές με μικρές οικονομικές δυνατότητες, συνταξιούχοι, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, άτομα που ενδιαφέρονται για ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία με 3-5 ραντεβού την εβδομάδα, μετανάστες που μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά).

Για τα άτομα που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα συνεδριών χαμηλού κόστους, θα τους παρέχεται ένα σύνολο 12 εβδομαδιαίων συνεδριών.

Το κόστος της συνεδρίας, η διάρκεια της οποίας είναι 50 λεπτά, θα καθορίζεται ατομικά με τον καθένα βάσει των αναγκών του, στην πρώτη συνεδρία – συνάντηση με τον ψυχολόγο που θα τον αναλάβει.

Λόγω των αυξημένων αναγκών για ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική την περίοδο που διανύουμε, θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας, αν και κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται να μην υπάρχει χρόνος αναμονής (με την συνεχή προσθήκη μεγαλύτερου αριθμού ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών) και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι…

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στις συνεδρίες χαμηλού κόστους, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου, στο email info@zochios.com ή στο inbox στην σελίδα στο Facebook.

Είναι μια ευκαιρία για όλους όσους από εσάς ή τους αγαπημένους σας το έχουν ανάγκη, να λάβετε την βοήθεια που χρειάζεστε και σας αξίζει.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ζωχιός & Συνεργάτες

Advertisements