Δεν είναι επιλογή η ομοφυλοφιλία!

Δεν είναι επιλογή η ομοφυλοφιλία!

Είτε σε γονίδιο και εκ γενετής οφείλεται, είτε σε ψυχολογικές αιτίες, είναι ροπή που επιβάλλεται στον άνθρωπο. Οι ψυχολογικές αιτίες, από τον οικογενειακό αστερισμό κατά κανόνα, από τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των γονιών, σε πλήθος βίαιους, μελαγχολικούς, περίεργους συνδυασμούς, εγκαθιστούν στο παιδί από πολύ νωρίς την ανάγκη να ερωτεύεται πρόσωπα του φύλου του.

Δεν μπορεί να το αποφύγει, είναι καταλυτική η ψυχική ατμόσφαιρα που μπολιάστηκε.

Με θλίβει και με ενοχλεί η ασταμάτητα επαναλαμβανόμενη: “Σεξουαλική Επιλογή”. Γιατί ούτε σεξουαλική μονοδιάστατα είναι – εφόσον ερωτεύονται με σώμα, ψυχή και πνεύμα- ούτε επιλογή.

Η επιλογή τους φορτώνει άδικα με Ευθύνη που δεν υπάρχει στην δική τους περίπτωση. Ας βρεθεί ένας σωστός όρος, όπως για παράδειγμα: Ερωτική κατεύθυνση. Θα αλλάξουν πολλά στην κοινωνία, και όσα η κοινωνία πάνω τους προβάλλει, αν οι ταμπέλες που καρφώνουμε στους άλλους είναι τουλάχιστον πιο ακριβείς.

Και μη σκεφτείτε το συνηθισμένο: Γιατί τότε στην ίδια οικογένεια εξελίσσονται και “στρέιτ” και γκέι παιδιά;;; Να θυμάστε, πως κάθε παιδί έχει το μοναδικό του σύμπαν σε δεκτικότητα, ευαισθησίες και αντοχές.

Μάρω Βαμβουνάκη, συγγραφέας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s